Locatie

Frans platteland
RUST RUIMTE NATUUR

Omgeving

De vakantiewoning bevind zich in het hart van Natuurparc de Perigord-Limousin. Een natuurgebied met zowel bossen als meertjes en rivieren. Geniet van de prachtige vergezichten op de gloeiende heuvels met het coulissen landschap op het Franse platteland. De limousin koeien grazen her en der in de wei en met een beetje geluk kun je herten tegenkomen tijdens het wandelen. Enkele wandelroutes zijn zo vanuit het vakantiehuis te starten. Op 2 km afstand vind je het kasteel van Jumilhac aan het dorpsplein. Hier vind je het toeristenbureau, een kleine supermarkt, de slager, het café en een restaurant. In het dorp zit ook de bakkerij met brood en delicatessen. In de omgeving zijn er ook mogelijkheden voor mountainbikers, bergbeklimmers en kanoërs. Ga je voor goud, dan kun je je hart ophalen in het Goudmuseum. Of aanschouw de prachtige goudomrande zonsondergang vanaf je eigen terras onder het genot van een glas wijn.

Dordogne Le Perigord Filmpje

In de omgeving

In het dorp | Kasteel Jumilhac-Le-Grand

Het imposante kasteel bevind zich aan het centrale dorpsplein. Het is het grootste kasteel uit de regio. Het sprookjesachtige kasteel is van binnen te bezichtigen onder begeleiding van een gids. Waar je onder meer het verhaal over de spinster Louise van Hautefort te weten zult komen, die er volgens de legende 30 jaar zat opgesloten. Ook vanaf het café terras pal tegenover het kasteel, is het sprookjeskasteel prima van buiten te bewonderen onder het genot van een kopje koffie. Of vanuit het restaurant aan het plein waar je van een maaltijd kunt genieten.


Kasteel Jumilhac-le-Grand
Het kasteel van Jumilhac-Le-Grand
goud zoeken Dordogne

Locale Atrakties

Goudzoeken | Galerie de l’or | Speurtocht | Museum

Hoe vind je goud? Hoe gebruik je het? De antwoorden op deze vragen en meer vind je als je het Goudmuseum bezoekt.

Vind je eigen goud! In de rivier de Isle, die stroomt langs het kasteel van Jumilhac, hier kun je je eigen goud zoeken.

Ontdek de prachtige natuur in de bosrijke omgeving. Je kunt er prachtige wandelingen en fietstochten maken in dit natuurgebied.

Speciaal uitgezette routes zijn vanaf het vakantiehuis te bewandelen,

Wandelroutes

Er zijn wandelroutes voor zowel de ervaren wandelaars als wat minder getrainde wandelaars beschikbaar. Een aantal zijn direct vanuit het vakantiehuis te starten.

Wandelroute Leo Karin Dordogne

Mountainbike routes

De omgeving heeft ook voor de mountainbikers routes uitgestippeld. Eventueel kun je fietsen huren bij de lokale fietsenzaak.

Klimmen

De uitdaging voor de klimmers ligt tegen het berg massief tegenover het kasteel van Jumilhac-Le-Grand. Alwaar je het landschap vanuit een ander oogpunt kunt ervaren.

Waar zitten we?

Zuid West Frankrijk in Noord Dordogne. Dat is 900 km vanaf Utrecht.

.

Geniet van je Vakantie in de Dordogne

Leo en Karin La Grange